Wellantcollege

Op de grens van de stad vind je het Wellantcollege Utrecht. We zijn een kleine, gezellige en veilige school waar iedereen elkaar kent en waar alle VMBO niveaus van basisberoeps, kaderberoeps en gemengd/mavo aangeboden worden.

We vinden het als school belangrijk dat jij je kan ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Kennis en (beroeps)-vaardigheden worden aangeboden in een goede mix.

Naast de theorievakken als Nederlands, Engels, Spaans, wiskunde, biologie etc. krijg je ook les in beroepsvaardigheden. Zo leer je alles over de beginselen van het koken, het ontwerpen en inrichten van tuinen, het verzorgen van huisdieren en het etaleren en verwerken van bloemen.

Naast alle vakken zijn er allerlei activiteiten: buitenschoolse projecten voor verschillende maatschappelijke organisaties, sportdagen, excursies, stages, uitstapjes en een gala. Iedere leerling heeft een mentor, die je helpt bij allerlei zaken ook als het wat minder goed gaat en onderzoekt samen met jou waar je interesses liggen. De mentor heeft contact met je ouders op ouderavonden en je ouders gaan mee naar school wanneer jij je rapport gaat ophalen.

Goed om te weten

Veel mensen weten dat het Wellantcollege gespecialiseerd is in de sector Groen. Wat niet iedereen weet, is dat je na VMBO groen gewoon kan doorstromen naar alle sectoren van het MBO.

sector groenmax. 15-25 leerlingen per klasschoolgrootte: 253 leerlingen

Meer weten? Kijk bij de informatie voor leerkrachten »

{backbutton}